Tog til Tiden


Tag med på en magisk rejse, når Sløjfen forvandles til en scene for en spektakulær totaloplevelse søndag d. 29. oktober kl. 19. Med avanceret lys-, lyd,- og animationer udviklet og designet til huset omdannes Sløjfen for en enkelt aften til ramme for et musikdramatisk show, der kan opleves af alle fra Ernst B. Sunds Plads.

Tog Til Tiden er en stor udendørs event for hele familien skabt i samarbejde mellem Randers Egnsteater, Kulturhuset Sløjfen i Hadsten og en lang række professionelle kunstnere og lokale aktører.

Da jernbanen kommer til Danmark opstår mange nye byer. Folk kan pludselig rejse fra ét sted til et andet. Verden bliver på én gang både større og mindre. I ”Tog Til Tiden” følger vi en ung banebørstes hårde arbejde med at anlægge jernbanen. Banebørsten forelsker sig i en smuk kvinde, stikker af fra sit arbejde og følger hende, som blind passager, på eventyr ud i verden. Det er der kommet en farvestrålende og spektakulær historie ud af. En historie fortalt uden ord, men gennem billeder, musik, optrin, dans, lyd og lys. En hyldest til jernbanen, til den store verden, men også til kærligheden og til glæden ved at vende hjem.

Praktisk info:

I forbindelse med Tog til Tiden vil Skanderborgvej fra Hammelvej til Vesselbjergvej,  Ågade fra Netto til Skanderborg vej og Evald Tangs Allé være afspærret lørdag d. 28. og søndag d. 29. oktober fra kl. 17-20.30. Søndag aften slukkes der endvidere for gadelyset omkring Sløjfen. Der er prøver på forestillingen på Ernst B. Sunds Plads fra tirsdag d. 24. oktober i de tidlige aftentimer, så her vil der kunne forekomme støjgener.

Kommer du i bil til forestillingen henviser vi til parkeringspladserne ved Kvickly, ved Hadsten Centret eller i og omkring Ågade.

Kommer du fra Århus kører du lige over i det afspærrede kryds mellem Vesselbjergvej og Skanderborgvej. Følg Kirkevej til du når Vestre Ringvej. Her kører du til venstre og drejer kort efter igen til venstre ad Vestergade. Drej til højre ad Ågade og parker her.

Kommer du fra Randers drejer du til højre i det afspærrede kryds mellem Vesselbjergvej og Skanderborgvej. Følg Kirkevej til du når Vestre Ringvej. Her kører du til venstre og drejer kort efter igen til venstre ad Vestergade. Drej til højre ad Ågade og parker her

Kommer du fra Hinnerup drejer du til venstre ved afspærringen ved Hammelvej, og derefter til højre ad Søndergade.

Bor du i Hadsten anbefales det at komme til fods eller cykel.

Paraplyer er ikke velkomne til eventen. Hvis det regner uddeler vi regnslag. Regnslagene er sponsoreret af Jem&Fix. Hunden bedes også efterladt derhjemme. Der vil være mange mennesker på pladsen og der vil være høj musik, lys, pyroteknik og brag.

Kort om det kreative hold bag Tog Til Tiden

Lilje Windbirk, instruktør og kunstnerisk leder
Lilje er uddannet skuespiller og manuskriptforfatter og har instrueret en lang række musicals- her iblandt ”Chicago” for Musicaliber i Aalborg, ”RENT” og ”Alice i Eventyrland” på Vesthimmerland Gymnasium, desuden har hun skrevet og instrueret omkring 10 ungdomsmusicals, som alle er blevet opført på Jysk Musikteater i Silkeborg. Lilje underviser på Randers Egnsteaters Talentskole og har arbejder desuden som freelance skuespiller.

Benjamin La Cour, scenograf og lysdesigner
Benjamin er uddannet scenograf og lysdesigner fra NYU Tish. Benjamin har lavet scenografi og lysdesign til en lang række forestillinger – her iblandt kan ”Klokkeren fra Notre Dame” på Fredericia Teater, ”Klokkeren fra Notre Dame” er netop genopsat på Det Kgl. Teaters gamle scene. Benjamin modtog en talent Reumert for sin scenografi til forestillingen.

Maria Andersen, koreograf
Maria er uddannet danser på Centre Internationale de Danse Jazz, Paris. Maria har undervist og koreograferet adskillige musicals og teaterforestillinger for bl.a. Vilhelmsborg Festspil, MusicalDanmark og Teater Katapult. Ud over freelance projekterne er Maria daglig underviser og koreograf på Viby Efterskole for musik, dans og teater.

Lars Ringgaard, billedkunstner og scenograf
Lars er billedkunstner og har lavet scenografi for en lang række nyskrevne musicals i Silkeborg. Lars er desuden involveret i River Art i Silkeborg. Ud over at være en særdeles produktiv kunstmaler og billedkunstner, underviser Lars også på Den Kreative Skole i Silkeborg.

Jesper Mikkelsen, musiker
Jesper er uddannet slagtøjsspiller ved Det Nordjyske Musikkonservatorium.Jesper er freelance slagtøjsspiller for bl.a. Aalborg Symfoniorkester, Århus Symfoniorkester,Odense Symfoniorkester og Drs underholdningsorkester.

Thomas Hamilton, musiker
Thomas er uddannet slagtøjsspiller ved Nordjysk Musikkonservatorium og Guilhall, School og Music i London.Thomas er freelance musiker for bl.a. Aalborg Teater, Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Holstebro Teater og en lang række andre sammenhænge.

Linn Kruse Kristiansen
Linn er sangerinde og underviser i rytmisk sang, kor og klaver. Hun er uddannet kandidat i musik med speciale i rytmisk sang på Ålborg universitet i 2008. Til dagligt underviser Linn på Favrskov musikskole i rytmisk sang, klaver, Musikgartneriet samt MusikBoost på Favrskov Gymnasium. Desuden har Linn de sidste 20 år, optrådt med forskellige orkestre indenfor mange genrer. Linn er korleder på projektet.

Mikkel Ib Rasmussen
Mikkel Ib er slagtøjsolistuddannet fra Det Jydske Musikkonservatorium.  Udover at arbejde som professionel musiker, underviser han i Favrskov Musikskole i Trommer, slagtøj og marimba. Mikkel står for instruktionen af en kuffertstomp, som inddrager ca 30 børn i Tog Til Tiden.