Aktuelt


Mindeord

Sløjfens første formand, Svend Winkler døde i torsdags.

Svend gjorde et kæmpe stykke arbejde for Hadstens nye kulturhus, der blev indviet i 2001.

Med sin store erfaring som skoleinspektør og anerkendt kommunal embedsmand, havde han tæft for at drive og udvikle et kommunalt kulturhus, og han brændte for sagen.

Med stor energi arbejdede han på at gøre Sløjfen til et attraktivt tilbud til byens borgere, og han var glad og stolt, da vi, kort efter åbningen af Sløjfen, kunne præsentere Kim Larsen og Kjukken på scenen i Lilleåsalen.

Da Svend valgte at træde ud af bestyrelsen, udnævnte han i stedet sig selv til formand for Sløjfevennerne. Svend havde set, at det var uholdbart, at bestyrelsen og bibliotekets personale selv skulle klare alle de praktiske opgaver i huset, og han foreslog at etablere et hjælpekorps, som kunne stå for at sætte scene, borde og stole op til de mange arrangementer. Svend påtog sig at rekruttere og lede de mange frivillige, der hurtigt meldte sig, og Sløjfevennerne fungerer stadig i dag i Svends ånd.

Sløjfevennerne var til stede i Sløjfen i fredags, da vi modtog nyheden om Svends død, og vi mindedes ham alle med glæde og stor respekt. Vores gamle formand var en værdifuld og energisk samarbejdspartner for både frivillige og ansatte i Sløjfen.

Vi vil savne Svend i huset, men vi er taknemmelige for, at vi lærte ham at kende, og Sløjfen skylder ham stor tak for indsatsen.

Æret være Svends minde.

På vegne af Sløjfens bestyrelse, Irene Bartholin Poulsen

Nyt navn til Sløjfen

Da Sløjfen blev indviet i 2001, var det officielle navn ”Hadsten Idræts- og Kulturhus Sløjfen”, og huset var dengang tænkt til at rumme både idræt og kultur. Men nu fases idrætsdelen ud, så kulturhuset får en mere tydelig kulturprofil. Sådan forklarer leder af Sløjfen, Irene Poulsen, navneændringen, der blev godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget 17. januar 2018.
– Idrætsdelen har altid været svær at få inddraget i kulturhuset: Dels har der manglet nogle basale ting, som eksempelvis opbevaringsplads til redskaber, og dels har kulturhusets arrangementer været svære at forene med ugentlige idrætshold. Derfor har vi i de senere år lagt vægt på de udendørs idrætsaktiviteter med skater-ramper, klatrevæg, minigolf og bordtennisborde. Og da Favrskov Musikskole flyttede ind i Sløjfen i 2017 blev husets omklædningsrum bygget om til musiklokaler, så nu var tiden inde til at ændre navnet, siger Irene Poulsen.
Ikke kun navnet ændres, også Sløjfens bestyrelse ændrer sammensætning, for Favrskov Idrætssamvirke skal ikke længere vælge en repræsentant. I stedet indtræder lederen af Favrskov Musikskole.
Både ændringen i navn og bestyrelse kommer med på dagsordenen, når der er brugermøde i Sløjfen søndag 4. marts 2018 kl. 10-12. Her er der valg til bestyrelsen blandt brugerrepræsentanterne, og alle er velkomne til mødet. De udendørs idrætsfaciliteter på Sunds Plads er tilgængelige for alle, og mangler man bordtennisbat eller minigolf-køller, kan de lånes på Hadsten Bibliotek.
– Og så er der i øvrigt wrestling-opvisning i Lilleåsalen 10. februar, så vi har stadig plads til idrætsoplevelser i Hadsten Kulturhus Sløjfen, slutter Irene Poulsen.

Fotograf: Søren Pagter

Søndag d. 29. oktober kl. 19 forvandles facaden på Kulturhuset Sløjfen i Hadsten til en imponerende, udendørs scene. Her opfører professionelle kunstnere sammen med lokale kræfter ”Tog Til Tiden” – en spektakulær forestilling for hele familien. Forestillingen varer ca. 45 minutter, og den foregår udendørs.

En enkelt aften i oktober kan publikum komme med på en helt speciel togrejse, når Sløjfen lægger facade til den stort anlagte forestilling ”Tog Til Tiden”. Med avancerede lys- og lydprojektioner forvandles kulturhuset til en fantastisk scene i flere niveauer, hvor blandt andet dansere, ildgøglere og musikere fortæller en kærlighedshistorie med udgangspunkt i dengang, jernbanen kom til Danmark. Og ikke mindst til stationsbyen Hadsten.

Den ordløse, men sansemættede forestilling er blevet til i samarbejde mellem Randers Egnsteater, Kulturhuset Sløjfen i Hadsten og en lang række professionelle kunstnere og lokale aktører, fortæller Mona Gleerup, formand for Sløjfens bestyrelse:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

________________________________________________

Læs Referat fra brugermøde 2015 og  Formandens beretning – årsmødet 2015 her.